Har större batterier mer spänning?

Har större batterier mer spänning?

betyder ett större batteri mer kraft

När du har större batterier förväntar du dig att de ska ha mer spänning. Även om detta är sant, beror allt på vilken typ av batteri ifrågavarande och spänningen hos enskilda celler.

Du kan variera den totala strömmen och spänningen från ett par batterier. Detta kan uppnås genom anslutning. Batterikretsens läge spelar ingen roll. Allt beror på hur de blir placerade om varandra. Batterianslutningen kan vara parallell eller i serie. Den resulterande strömmen och spänningen kan sedan beräknas utifrån några få regler.

Vad är skillnaden mellan högspännings- och lågspänningsbatterier?

Vad är skillnaden mellan högspännings- och lågspänningsbatterier?

Batteriterminalerna

Batterier har en positiv pol och en negativ pol. I vissa fall sticker den positiva terminalen ut i toppen. medan den platta sidan är minuspolen, vanligtvis vid basen. Elektronerna rör sig genom en krets mot den positiva sidan. Ett batteri av torrcellstyp har vanligtvis 1.5 volt. Strömmen beror vanligtvis på vilken cell som används. När cellen är större blir strömmen också större.

 Batterier i en serie

Batterier kan kopplas i serie för att göra dem större och för att uppnå den spänning som krävs för en applikation. När en serie batterier följer efter varandra måste du ha batterierna anslutna i rätt ordning. Vanligtvis är den positiva änden kopplad till den negativa änden av nästa. Om den inte ansluts på rätt sätt raderas energin, vilket leder till att batterierna plattas ut. När de placeras väl i en serie läggs utspänningarna till, vilket innebär mer spänning. Detta är att säga, serien gör batteri större, vilket ökar spänningen.

I fallet med 1.5V-batterier anslutna blir den resulterande spänningen 3.0V. I en serie kommer batterier att producera spänning som är lika med batteriantalet multiplicerat med varje batteris spänning.

När spänningarna är mer än 1.5v kopplas cellerna i serie men inuti ett hölje. Till exempel, i ett batteri med 9 volt eller mer, har serien sex celler. Det betyder 6 gånger 1.5 vilket ger 9 volt.

I en serie mäts elektronflödet i termer av ström, vilket är enhetligt överallt. Till exempel är 9-volts batterispänning sex gånger mer än ett 1.5-volts batteri. Strömmen kommer dock att vara lika inom varje krets oavsett var denna mäts. Anledningen till detta beror på det faktum att batterierna är ordnade i en rad. Det kan liknas vid att vatten strömmar genom olika slangar, men de ansluts i bara en enda linje. Det betyder att vattnet som går in genom ena änden kommer ut ur den andra. På samma sätt gör elektroner som strömmar in i batterierna det i samma takt. Som ett resultat förblir strömmen enhetlig i hela kretsen och varje del av batteriet.

Parallella batterier

Det betyder att batterierna ligger bredvid varandra. Om de placeras i parallella lägen, ansluter en enda tråd alla positiva terminaler som utgör en del av hela kretsen. Alla negativa terminaler, på samma sätt, är också sammanfogade med en tråd. I en serie ökar batterierna spänningen. Men parallellt är detta inte fallet. I en parallell förblir spänningen lika med varje batteris kapacitet. Detta är att säga; att om du har fyra 1.5 v-batterier parallellt så blir resultatet 1.5v. Elektronerna passerar bara en väg och batteriet samtidigt.

På JB Battery förstår vi hur batterier fungerar, så vi erbjuder skräddarsydda lösningar. Vi kan följa med dig och ge råd om det bästa batterialternativet för dig baserat på dina applikationer och processer.

Tillverkare av 24 volt litiumjonbatterier för gaffeltruckar

Tillverkare av 24 volt litiumjonbatterier för gaffeltruckar

För mer om har större batterier mer spänning, kan du besöka JB Battery China på https://www.lithiumbatterychina.com/blog/2022/10/12/what-is-the-highest-voltage-a-battery-has-ever-achieved-and-how-to-make-high-voltage-battery/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X