Hoe weet ik wanneer mijn 48v 100ah LiFePO4-batterij voor golfkar slecht is?

Hoe weet ik wanneer mijn 48v 100ah LiFePO4-batterij voor golfkar slecht is?

Hoe weet ik wanneer mijn 48v 100ah LiFePO4-batterij voor golfkar slecht is?
Enkele voordelen van a 48v 100ah LiFePO4-batterij gebruikt in golfkarretjes kan een hoge mate van duurzaamheid, betrouwbaarheid en efficiëntie zijn. Dit zijn in feite de belangrijkste redenen waarom mensen de neiging hebben om de optie van LiFePO4-batterijen te verkiezen boven andere. Er zijn zelfs voorspellingen van experts dat deze batterijen in de nabije toekomst door meer eigenaren van golfkarren zullen worden gebruikt. Of ze hebben wat nodig is om andere populaire batterijen in de industrie te vervangen, valt nog te bezien.

Aangepaste lithium-ionbatterij 28 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 28 Pack

Hier is het belangrijkste probleem:
Het is waar dat LiFePO4-batterijen zeer betrouwbaar zijn als het gaat om optimale prestaties. Er zijn echter momenten waarop mensen hebben geklaagd dat ze onder de verwachtingen presteren. Met andere woorden, ze hebben niet de functies vervuld die van hen verwacht worden.

Heb jij 48v 100ah LiFePO4-batterij die niet presteert zoals verwacht? Weet je dat zo'n batterij slecht kan zijn? De waarheid is dat de meeste mensen moeite hebben om te weten of hun batterijen aan vervanging toe zijn of niet. Dit bericht onthult enkele tekenen om aan te tonen dat uw batterij slecht is.

Verminderde opslagcapaciteit
Dit is het eerste teken waar je onder andere op moet letten. Het probleem is dat de meeste mensen meestal niet controleren of hun batterijen nog steeds de verwachte stroom kunnen vasthouden of niet. Als je tussen de regels door kunt lezen, is dit een van de gemakkelijkste manieren om erachter te komen wanneer je batterij het niet meer doet. Het probleem van verminderde capaciteit is waarschijnlijk een van de meest voor de hand liggende als het gaat om het feit dat uw batterij niet werkt zoals verwacht, dus aan vervanging toe.

Bijvoorbeeld uw 48v 100ah LiFePO4-batterij gaat naar verwachting 72 uur mee voordat opladen nodig is. Het duurde echter maar 36 uur. In dit geval is het mogelijk dat u in het verleden een dergelijke batterij hebt gebruikt en dat deze tot 72 uur meeging. Dit probleem is meestal moeilijk te detecteren, omdat de afname van de opslagcapaciteit niet plotseling zal gebeuren. Met andere woorden, het zal niet ineens van 72 uur naar 36 uur gaan.

Dit zal echter niet plotseling zijn. Het kan bijvoorbeeld worden teruggebracht van 72 uur naar 68 uur. Dat is hoe het geleidelijk zal afnemen totdat een dergelijke batterij uw golfkar niet meer kan voeden zoals verwacht. Hieronder staan ​​​​enkele factoren die ervoor kunnen zorgen dat uw LiFePO4-batterij minder stroom verbruikt.

• Slecht laden/ontladen
• Een dergelijke batterij op een hete temperatuur bewaren
• Batterij van lage kwaliteit
• Gebrek aan goede zorg. Natuurlijk hebben LiFePO4-batterijen minimaal onderhoud nodig, maar u moet ervoor zorgen dat ze niet te vaak op de grond vallen

Onregelmatig opladen

Dit is een ander probleem dat de meeste mensen ervaren zonder het te weten. Hebt u ooit gezien dat uw LiFePO4-batterij plotseling niet oplaadt, zoals wordt beweerd door fabrikanten? In dat geval zult u zien dat in plaats van ongeveer 3 uur opladen, het slechts 30 minuten duurt om op te laden en aan te geven dat deze vol is. Dit is een teken dat het zwakker begint te worden naarmate de tijd verstrijkt. Er is geen oplossing voor dit probleem, omdat u er alleen voor hoeft te zorgen dat er een goede regeling is om ervoor te zorgen dat het wordt vervangen.

Ondanks het feit dat onregelmatig opladen kan worden veroorzaakt door veroudering, is het belangrijk op te merken dat dit probleem ook kan worden veroorzaakt door technische problemen. Het kan zijn dat de oplader defect is of dat er iets mis is gegaan. In dat geval is het aan te raden om de diensten van een expert in te huren die het kan nakijken.

Volgens batterij-experts kan een hoge temperatuur na verloop van tijd een onregelmatige ontlading van een batterij veroorzaken. Dit wordt in eerste instantie misschien niet duidelijk. Als een dergelijke batterij echter steeds opnieuw wordt opgeladen op een warme plaats, zal de oplaadsnelheid nadelig worden beïnvloed.

Belangrijke punten om op te merken
• Als u merkt dat uw batterij wordt opgeladen zoals verwacht, huur dan een expert in om deze te laten nakijken
• Temperatuur kan ervoor zorgen dat uw LiFePO4-batterij onregelmatig wordt opgeladen
• Veroudering is ook een andere factor die onregelmatig opladen kan veroorzaken

Golfkar start maar stopt onmiddellijk
Dit is een ander probleem waarvan is ontdekt dat het in de loop der jaren altijd van invloed is op LiFePO4-batterijen. Heeft u ooit geprobeerd uw golfkar te starten om hem na een paar minuten te laten afgaan? Het is niet nodig om in paniek te raken als u een serieus probleem heeft, aangezien dit te wijten kan zijn aan het feit dat uw batterij slecht is geworden. Een van de redenen waarom dit probleem wordt ervaren, is dat de meeste eigenaren van golfkarren de prestaties van hun batterijen niet controleren.

Daarom weten ze niet wanneer dergelijke batterijen in termen van prestaties zullen afnemen. Zoals hierboven vermeld in het geval van verminderde opslagcapaciteit, is dit een ernstiger probleem. Wanneer uw golfkar onmiddellijk start en stopt, is dit een teken dat zo'n batterij zo snel mogelijk moet worden vervangen.

Golfkar weigert stroom te krijgen
Is het u ooit opgevallen dat uw golfkar geen stroom krijgt? In dat geval zult u zien dat de lichten en de radio aan zijn. De golfkar zelf kan echter niet worden aangedreven. Dit is een teken dat er iets mis is met je LiFePo4-accu. Drie dingen worden aanbevolen als u zich in een dergelijke situatie bevindt:
• Zelf de batterij testen
• Een expert inhuren om het te laten nakijken
• Het laten vervangen

Als de motor van uw golfkar weigert te starten terwijl de lichten en radio aan blijven, is er alle reden om aan te nemen dat er iets mis is gegaan. Elk van de bovenstaande oplossingen zal in veel opzichten helpen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 15 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 15 Pack

Conclusie
Na het bovenstaande te hebben gezien, is het heel duidelijk dat er veel manieren zijn om uw 48v 100ah LiFePO4-batterij kan je tekenen geven als het slecht is geworden. Als je niet oplettend bent, zal het erg moeilijk zijn om tussen de regels door te lezen zoals verwacht.

Deel dit bericht


en English
X