Vergelijking van solid-state batterij versus lithium-ionbatterij - wat is beter?

Vergelijking van solid-state batterij versus lithium-ionbatterij - wat is beter?

Vergelijking van solid-state batterij versus lithium-ionbatterij - wat is beter?

Technologie heeft de wereld veroverd en er is vraag naar stroom batterijen en men is actief op zoek naar veilige en praktische alternatieven. Dit is de reden waarom veel mensen lithiumbatterijen en solid-state-opties vergelijken om de beste oplossing te evalueren.

Solid-state batterij

De meeste solid-state-opties maken gebruik van ternaire lithiumbatterijen. Ze zijn behoorlijk opvallend geworden in de energiesector. Ze kunnen worden onderverdeeld in 3 typen: alle vaste stoffen die geen vloeibaar elektrolyt bevatten, quasi-elektrolyten met een vloeibaar elektrolyt van minder dan 5% en de halfvaste batterij met een vloeibaar elektrolyt van minder dan 10 procent.

Gaan ze langer mee?

Solid state-opties krijgen ondersteuning van een breed scala aan organisaties. Ze gaan vaak lang mee en het brandrisico is lager. De levenscyclus van een solid-state batterij is echter korter dan die van andere lithiumsystemen. Het belangrijkste probleem is het bereiken van de beste connectiviteit tussen cellagen, wat een uitdaging kan zijn.

Voordelen verbonden aan solid-state batterijen

De batterijen hebben veel voor- en nadelen. Daarom moet u ze evalueren om de batterijen volledig te begrijpen.

De voordelen zijn onder meer:

 • De elektrolyt is veel kleiner, waardoor de energiedichtheid toeneemt. Er kunnen meer batterijen worden gebruikt in een kleiner gebied.
 • De elektrolyt in dergelijke batterijen is in vaste toestand en er zijn minder gevaren. Als we dit vergelijken met vloeibare opties, zijn de risico's op explosies of brand lager.
 • Het elektrolyt in de solid-state batterijen heeft geen lekkagerisico. Er zijn geen ontvlambare stoffen en dit betekent lagere thermische baanrisico's.

De nadelen zijn onder meer:

 • Het is een uitdaging om de batterijen op grote schaal te produceren omdat het een nieuwe technologie is
 • De vaste elektrolyt maakt het moeilijk voor elektronen om te bewegen, wat een hogere weerstand betekent
 • De kostprijs is een beetje hoog

Lithium batterijen

Lithium batterijen zijn tegenwoordig populair en er worden nieuwe dingen geïntroduceerd om de technologie te verbeteren. Door de voor- en nadelen te evalueren, beseffen we waarom lithium-ionbatterijen uitzonderlijk zijn.

De voordelen

 • Het belangrijkste aan lithiumbatterijen is dat hun vermogensdichtheid veel hoger is. Dit is een noodzaak in EV's.
 • Ze hebben geen onderhoud nodig om goed te kunnen werken.
 • De batterijen zijn licht van gewicht, waardoor ze de beste keuze zijn voor auto's.
 • Ze laden snel op en hebben een lagere zelfontlading in vergelijking met andere technologieën.
 • Bij sommige oplaadbare opties is het nodig om de batterij voor het eerst op te laden. Lithiumbatterijen niet. Ze zijn functioneel en klaar voor gebruik
 • De levensduur van de cyclus is langer.

NADELEN

 • Ze zijn niet de beste voor zeer ruwe omgevingen en hebben de neiging gevoelig te zijn voor hoge temperaturen
 • Ze zijn duur in vergelijking met andere batterijen

Solid state- en lithiumbatterijen hebben lithium. Sommige verschillen tussen de twee zorgen er echter voor dat ze opvallen.

De elektrolyt is een van de bepalende kenmerken. In een conventionele lithium-ionbatterij is de elektrolyt in vloeibare vorm. Dit maakt ruimte voor maximale geleidbaarheid. Aan de andere kant gebruiken solid-state batterijen vaste elektrolyt die meestal moeilijker te produceren is. Dit is een veilige optie, maar de geleidbaarheid is lager.

Als je hulp nodig hebt bij het selecteren van de beste batterij, neem dan contact op met JB Battery. We hebben een aantal van de beste lithium- en solid-state batterijen waaruit u kunt kiezen. Daarnaast kunnen we uw toepassing peilen en u waardevol inzicht geven in de beste batterij om genoegen mee te nemen. Met het brede scala aan opties en de mogelijkheid van op maat gemaakte batterijen, krijgt u altijd onze superieure batterijoptie in handen.

Voor meer informatie over Vergelijking van solid-state batterij versus lithium-ionbatterij - wat beter is, kunt u een bezoek brengen aan JB Battery China op: https://www.lithiumbatterychina.com/blog/2022/10/19/what-companies-are-making-solid-state-batteries-and-who-is-the-best-leading-company-in-solid-state-batteries/ voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X