Hebben grotere batterijen meer spanning?

Hebben grotere batterijen meer spanning?

betekent een grotere batterij meer vermogen?

Als je grotere batterijen hebt, verwacht je dat ze meer spanning hebben. Hoewel dit waar is, hangt het allemaal af van het type Accu in kwestie en de spanning van individuele cellen.

U kunt de totale stroom en spanning van een paar batterijen variëren. Dit kan door middel van verbinding. De positie van het batterijcircuit maakt niet uit. Het hangt allemaal af van hoe ze ten opzichte van elkaar worden geplaatst. Batterijen kunnen parallel of in serie worden aangesloten. De resulterende stroom en spanning kunnen vervolgens worden berekend op basis van een paar regels.

Wat is het verschil tussen hoogspannings- en laagspanningsbatterijen?

Wat is het verschil tussen hoogspannings- en laagspanningsbatterijen?

De accupolen

Batterijen hebben een pluspool en een minpool. In sommige gevallen steekt de pluspool aan de bovenkant uit. terwijl de platte kant de negatieve pool is, meestal aan de basis. De elektronen bewegen door een circuit naar de positieve kant. Een batterij van het type droge cel heeft meestal 1.5 volt. De stroom hangt meestal af van de cel die in gebruik is. Als de cel groter is, zal de stroom ook groter zijn.

 Batterijen in een serie

Batterijen kunnen in serie worden geschakeld om ze groter te maken en om de vereiste spanning voor een toepassing te bereiken. Wanneer een reeks batterijen elkaar opvolgt, moet u de batterijen in de juiste volgorde aansluiten. Gewoonlijk is het positieve uiteinde verbonden met het negatieve uiteinde van de volgende. Indien niet op de juiste manier aangesloten, wordt de energie teniet gedaan, wat leidt tot het leeglopen van de batterijen. Wanneer goed in een serie geplaatst, worden de uitgangsspanningen opgeteld, wat meer spanning betekent. Dit wil zeggen, de serie maakt de Accu groter, waardoor de spanning wordt verhoogd.

In het geval van aangesloten 1.5 V-batterijen, is de resulterende spanning 3.0 V. In een serie produceren batterijen een spanning die gelijk is aan het batterijnummer vermenigvuldigd met de spanning van elke batterij.

Wanneer de spanningen meer dan 1.5 V zijn, zijn cellen in serie geschakeld, maar in één behuizing. In een batterij met 9 volt of meer heeft de serie bijvoorbeeld zes cellen. Dit betekent 6 keer 1.5 wat resulteert in 9 volt.

In een reeks wordt de elektronenstroom gemeten in termen van stroom, die overal uniform is. De spanning van een 9-volt batterij is bijvoorbeeld zes keer meer dan die van een 1.5-volt batterij. De stroom zal echter binnen elk circuit gelijk zijn, ongeacht waar dit wordt gemeten. De reden hiervoor is dat de batterijen in één lijn zijn gerangschikt. Het kan worden vergeleken met water dat door verschillende slangen stroomt, maar ze zijn in slechts één lijn aangesloten. Dit betekent dat het water dat via het ene uiteinde naar binnen gaat, via het andere uiteinde weer naar buiten komt. Op dezelfde manier doen elektronen die in de batterijen stromen dat met hetzelfde tempo. Als gevolg hiervan blijft de stroom uniform in het hele circuit en in elk deel van de batterij.

Parallelle batterijen

Dit betekent dat de batterijen naast elkaar liggen. Indien parallel geplaatst, verbindt een enkele draad alle positieve klemmen die deel uitmaken van het hele circuit. Alle negatieve klemmen zijn op dezelfde manier ook verbonden met één draad. In een serie verhogen batterijen de spanning. Parallel hieraan is dit echter niet het geval. In parallel blijft de spanning gelijk aan de capaciteit van elke batterij. Dit wil zeggen; dat als u vier batterijen van 1.5 V parallel hebt, het resultaat 1.5 V is. De elektronen passeren slechts één pad en tegelijkertijd de batterij.

Bij JB Battery begrijpen we hoe batterijen werken, daarom bieden we oplossingen op maat. We kunnen met u meelopen en dienovereenkomstig adviseren over de beste batterijoptie voor u op basis van uw toepassingen en processen.

Fabrikanten van 24 volt lithium-ionbatterijen voor vorkheftrucks

Fabrikanten van 24 volt lithium-ionbatterijen voor vorkheftrucks

Voor meer over hebben grotere batterijen meer spanning?,u kunt een bezoek brengen aan JB Battery China op: https://www.lithiumbatterychina.com/blog/2022/10/12/what-is-the-highest-voltage-a-battery-has-ever-achieved-and-how-to-make-high-voltage-battery/ voor meer info.

Deel dit bericht


en English
X