Wat is de betekenis van diepe ontlading in 48v 200ah LiFePO4-golfkarbatterij?

Wat is de betekenis van diepe ontlading in 48v 200ah LiFePO4-golfkarbatterij?

Wat is de betekenis van diepe ontlading in 48v 200ah LiFePO4-golfkarbatterij?
Al lang daarvoor werd de wereld van oplaadbare batterijen duidelijk gedomineerd door de giganten van loodzuurbatterijen. Ik bedoel, ze namen letterlijk de hele ruimte over. Hun markt en verkoop explodeerden zoals niemand ooit had verwacht. Maar toen kwam er een probleem: de kwestie van diepe ontlading was een serieuze uitdaging. Deze fabrikanten hebben alles geprobeerd, maar het mocht niet baten. Daarom is het probleem dat gepaard gaat met diepe ontlading een probleem met loodzuuraccu's.

Dat gezegd hebbende, dit bericht zal verduidelijken wat diepe ontlading is voor een 48v 200ah LiFePO4 golfkar batterij? En verandert het de positie van de huidige, toonaangevende wereldbatterijen? Dit en nog veel meer zijn enkele van de dingen die we in dit artikel zullen bekijken.

Aangepaste lithium-ionbatterij 27 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 27 Pack

Wat betekent diepe ontlading voor lithiumbatterijen?
Diepe ontlading in oplaadbare batterijen verwijst eenvoudigweg naar het volledig laten leeglopen van uw batterij voordat u deze opnieuw oplaadt. In de batterijwereld wordt de ontlaad- en oplaadcyclus een diepe cyclus genoemd.

Loodzuurbatterijen en lithium-ionbatterijen ervaren allemaal diepe ontlading. Vandaar dat de 48v 200ah LiFePO4 golfkar batterij is geen uitzondering. Hoewel er batterijen kunnen zijn die niet tegen diepe ontlading kunnen, wordt dit als normaal beschouwd voor de beste oplaadbare batterijen. De volgende sectie zal ons laten zien hoe ze van elkaar verschillen.

Het unieke aan diepe ontlading voor lithiumbatterijen
Zoals we terecht hebben vastgesteld, 48v 200ah LiFePO4 golfkar batterij kan ten onrechte door diepe ontlading worden gebracht. Is dit iets waar u zich ernstig zorgen over zou moeten maken? Nou niet echt. De reden is dat lithium-ionbatterijen zijn ontworpen om zelfs bij diepe ontlading optimaal te presteren.

Om dat uit te leggen, moeten we het ook hebben over hoe een ontlading een loodzuuraccu kan beschadigen. Elke keer dat u een loodzuuraccu tot nul procent (0%) ontlaadt en weer oplaadt, heeft u een van zijn cycli gebruikt. Erg belangrijk. Helaas kan uw batterij voor loodzuur slechts enkele honderden diepe cycli van ontladen en opladen weerstaan. In de meeste gevallen is het tussen 400 en 600 diepe cycli. Weet je wat het betekent? Het betekent dat na dat aantal keren de levensduur van uw batterij niet meer hetzelfde zal zijn.

Dat zijn enkele ernstige gevolgen als u hoopt de batterij voor een langere periode te gebruiken. Gelukkig zijn lithium-ionbatterijen bestand tegen maximaal tweeduizend (2000) diepe cycli. Het is duidelijk dat ze een groot voordeel hebben ten opzichte van hun loodzuurburen. Daarom zijn deze lithiumbatterijen ontworpen om te worden beschermd tegen de verschrikkingen van diepe ontlading. Met andere woorden, diepontlading voor lithiumbatterijen is niets bijzonders. Het is vergelijkbaar met een batterij die een normale ontlading ondergaat.

Beschermende schakelingen
Het is niet voor niets dat een 48v 200ah LiFePO4 golfkar batterij wordt niet gehinderd door deep cycle in vergelijking met een loodzuuraccu. Het was een weloverwogen en uniek ontwerp van de fabrikanten van de batterij. Ze zijn uitgegleden of bevatten bepaalde componenten die de bescherming zouden garanderen die de lithium-ionbatterij vereist.

Op die manier worden lithium-ionbatterijen niet overladen of ontladen. Dat eenvoudige beveiligingscircuit maakt dit mogelijk. Dit is in schril contrast met loodzuuraccu's niet mogelijk. Niet omdat de onderzoekers slecht geïnformeerd zijn, maar omdat de materialen die zijn gebruikt om ze te vervaardigen de beperking is. Dit is duidelijk een van de redenen waarom lithium-ionbatterijen tegenwoordig de voorkeur genieten boven veel andere batterijmerken.

Robuust tegen hoge temperaturen
Extreme hitte is een van de dingen die elke batterij kan doden. Hoge temperaturen kunnen de meeste batterijen vernietigen. Nu is de kans dat dit gebeurt met lithium-ionbatterijen drastisch verminderd. 48v 200ah LiFePO4 golfkar batterij is ontworpen met bepaalde functies die het zelfs bruikbaar maken in een omgeving met hoge temperaturen.

Dat gezegd hebbende, is het ongepast om uw lithium-ionbatterij mee te nemen naar een omgeving die extreem heet is, allemaal omdat dit artikel zegt dat de batterij beschermd is. Weet dit, er is een bepaalde warmtelimiet die uw batterij kan hebben. Het kan alleen werken binnen een bepaald temperatuurbereik. Overschrijding van het gespecificeerde en toegestane temperatuurbereik kan de batterij beschadigen. Gelieve hier altijd op te letten.

Wat brengt de toekomst?
We kunnen u misschien geen exacte beschrijving geven van wat u in de nabije toekomst kunt verwachten, omdat we niet direct bezig zijn met het maken van batterijen. Soms is het echter goed voor ons om naar het grote geheel te kijken.

Het is overduidelijk dat batterijfabrikanten ijverig werken aan de productie van batterijen van hoge kwaliteit. Als je kijkt naar lithium-ionbatterijen en sommige andere producten, zou je begrijpen dat ze werden ontdekt te midden van zoveel tekortkomingen. Ze werden geproduceerd toen de batterijwereld een aantal serieuze uitdagingen doormaakte. En vandaag kunt u betrouwbare en efficiënte producten zien zoals de 48v 200ah LiFePO4 golfkarbeslagy.

Dus op dezelfde manier kijken we allemaal uit naar het moment dat alle batterijen niet worden beïnvloed door diepe ontlading. Hopelijk zullen hun functionaliteiten worden gekoppeld aan een soort van slimme technologieën. Wat er ook gebeurt, we zijn optimistisch dat we veel meer zullen halen uit de komende batterijen die voor ons liggen. Maar totdat dat gebeurt, zullen we misschien nog lang trouw blijven aan lithium-ionbatterijen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 18 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 18 Pack

Samengevat
Diepe ontlading betekent hetzelfde voor: 48v 200ah LiFePO4 golfkar batterij net als bij loodzuuraccu's. U kunt uw lithium-ionbatterij per ongeluk ontladen tot 0%, en uw batterij zal geen schade oplopen. Dat komt omdat lithium-ionbatterijen zijn ontworpen om meer deep-cycle laadprocessen te weerstaan. We hebben in de loop van dit artikel geleerd dat ze in staat zijn tot 2000 cycli. We spraken ook over hun vermogen om te werken in gebieden met hoge temperaturen vanwege hun beschermingsmechanisme. En ze worden ook geleverd met componenten die overbelasting voorkomen.

Deel dit bericht


en English
X