Mijn 48v 100ah Lifepo4 golfkar-batterijpakket ontploft - wat kunnen de oorzaken zijn geweest?

Mijn 48v 100ah Lifepo4 golfkar-batterijpakket ontploft - wat kunnen de oorzaken zijn geweest?

Mijn 48v 100ah Lifepo4 golfkar-batterijpakket ontploft - wat kunnen de oorzaken zijn geweest?
Batterijen exploderen om verschillende redenen. Als jouw 48v 100ah Lifepo4 golfkar batterij Exploded was onlangs geëxplodeerd, het is van belang dat u alle mogelijke oorzaken onderzoekt voordat u snel conclusies trekt over de mogelijke oorzaak van de explosie. Misschien is dat wat je naar dit platform heeft gebracht. Als ik het goed heb, zul je niet teleurgesteld zijn na het lezen van dit bericht. Hier vindt u enkele van de mogelijke oorzaken van een batterij-explosie. Deze oorzaken zijn niet uitputtend, maar zullen zeker een aantal echte factoren doorbreken die verantwoordelijk kunnen zijn voor deze dreiging.

Aangepaste lithium-ionbatterij 28 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 28 Pack

De schuld geven aan lithium
Er bestaat een grote misvatting over brandexplosies die door batterijen worden veroorzaakt. Sommige mensen geven dergelijke explosies snel de schuld van lithium-ionbatterijen. Ze verspreiden verkeerde informatie door anderen te vertellen dat alle lithium-ionbatterijen onveilig zijn voor gebruik. Dit is in geen enkel opzicht waar.
Als het lithiumbatterijen waren die betrokken waren bij explosies, moet u de reden achter de explosie onderzoeken. In sommige gevallen zou je merken dat de lithium-ionbatterij niets met het incident te maken had. Er zijn veel scenario's die zich hier kunnen afspelen. Mijn punt is dat je probeert te ontdekken wat er precies is gebeurd voordat je de oorzaak van de explosie bevestigt.

Sluit een defecte batterij niet uit
Gewoon omdat het een 48v 100ah Lifepo4 golfkar batterij betekent niet dat het op een gegeven moment niet defect kan zijn. Defecte batterijen zijn zo echt als u kunt vermoeden. Een lithium-ionbatterij kan om verschillende redenen defect zijn. Maar wat de reden ook is, u moet begrijpen dat dergelijke batterijen problemen kunnen veroorzaken voor gebruikers.
Dus voordat u iets of iemand de schuld geeft, moet u controleren of de batterij defect was. Wacht in feite niet tot je batterij ontploft voordat je op onderzoek gaat. Een routinecontrole is alles wat u nodig heeft om dit te bevestigen. Controleer of de batterij afwijkende eigenschappen vertoont.

Warmte is slecht voor batterijen
Warmte is voor geen enkel batterijtype goed. Om het in context te plaatsen, kan een 48v 100ah Lifepo4-golfwagenbatterij zeer riskant zijn wanneer u hem gebruikt in een omgeving met overmatige hitte. Voor veel batterijtypes zal dit alleen de uitputting van de elektrolyt en andere onaangename eigenschappen veroorzaken. Maar voor lithium-ionbatterijen creëert u een zeer riskante situatie.
Sommige van de batterijen die zijn ontploft, zijn zorgvuldig aan deze functie gekoppeld. Het heeft zoveel batterijen verpest. Sta niet toe dat het de jouwe verpest voordat je een les hebt geleerd. Een functioneel batterijmanagementsysteem kan hierbij een grote hulp zijn.

Veiligheidsmechanisme slecht geworden?
Dit is ook een andere mogelijke reden voor een batterij om te exploderen, vooral wanneer deze van het lithium-ion-model is. Lithium-ionbatterijen zoals 48v 100ah Lifepo4 golfkar batterij zijn uniek ontworpen vanwege dit soort dingen. Ze hebben een veiligheidsmechanisme dat helpt om dit onder controle te krijgen en ervoor te zorgen dat de batterij nooit iets ervaart dat kan leiden tot een explosie.
Daarom, als dat mechanisme slecht gaat, had je je al kunnen voorstellen wat er zou volgen. Het gebruik van een lithium-ionbatterij met een defect veiligheidsmechanisme is als werken met een tikkende tijdbom. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het afgaat.
Het is dus het beste om regelmatig te controleren of dit veiligheidsmechanisme altijd in goede staat is. U hoeft dit niet zelf te bedenken. Er zijn professionals die kunnen helpen. Op die manier weet u wanneer u uw batterij moet verwijderen.

Kortsluiting kan ook verantwoordelijk zijn
Explosies gebeuren snel als er een ontvlambare stof in de buurt is. En iets kleins als een vonk kan de explosie op gang brengen. Dus hoe zeker bent u dat uw batterij mogelijk niet vatbaar is voor kortsluiting door metalen voorwerpen in de buurt? Als je je 48v 100ah Lifepo4 golfkar batterij op een bepaalde plaats en iets maakt de terminals kort, dan kunt u in de problemen komen.
Sommige mensen hebben de neiging om deze functie over het hoofd te zien. Maar dat zou niet zo moeten zijn. Dit is net zo belangrijk als alle andere veiligheidsmaatregelen. Zorg er altijd voor dat er geen metalen voorwerpen in de buurt van uw batterijen zijn waar u ze opbergt. Als u er 100% zeker van bent dat uw batterij zich niet in de buurt van dergelijke objecten bevindt waar ze zijn opgeslagen, zou u de mogelijke kans op een brandexplosie met een aanzienlijk percentage hebben verminderd. U kunt de terminals afplakken om te voorkomen dat dit gebeurt.

Eén falende cel kan de ravage veroorzaken
Afgezien van alle redenen die we hebben genoemd, zijn er nog andere factoren die ervoor kunnen zorgen dat uw batterij ontploft. Een daarvan is een defecte cel in de batterij. Zelfs als u slechts één defecte cel in de batterij heeft, wordt u geadviseerd om die batterij niet meer te gebruiken en op de juiste manier weg te gooien. Hoe herken je een defecte cel? Meet de meetwaarden met een hygrometer.
Als u een batterij met een enkele defecte cel blijft gebruiken, kan dit uitbreiden naar andere cellen. Uiteindelijk zullen alle cellen thermisch onstabiel worden. Op dat moment kan er van alles gebeuren. U kunt dit dus het beste voorkomen door het hele batterijpakket te verwijderen en een vervanging te krijgen.

Aangepaste lithium-ionbatterij 4 Pack

Aangepaste lithium-ionbatterij 4 Pack

Lithiumbatterijen zijn milieuvriendelijk
Het is geen doodvonnis om lithium-ionbatterijen te gebruiken. De 48v 100ah Lifepo4 golfkar batterij in het bijzonder is een milieuvriendelijke batterij. Je kunt er zo lang mogelijk gebruik van maken zonder gevaar te lopen. Hier is duidelijk aangegeven dat batterijen niet voor niets exploderen. Ze exploderen niet alleen omdat ze door bepaalde producenten zijn vervaardigd. We hebben gesproken over hoeveel mensen kortsluiting negeren en doorgaan om de lelijke prijs te betalen. Stop met sleutels en metalen voorwerpen met je kleine batterijen in je zakken. Doe er ten slotte alles aan om te voorkomen dat u uw batterijen op een plaats bewaart waar de temperatuur extreem hoog is.

Deel dit bericht


en English
X