Min 48v 100ah Lifepo4 golfvagn batteripaket exploderade - vad kan ha orsakat?

Min 48v 100ah Lifepo4 golfvagn batteripaket exploderade - vad kan ha orsakat?

Min 48v 100ah Lifepo4 golfvagn batteripaket exploderade - vad kan ha orsakat?
Batterier exploderar av olika anledningar. Om din 48v 100ah Lifepo4 golfbilbatteri Exploded hade nyligen exploderat, det är relevant att du utforskar alla potentiella orsaker innan du rusar till slutsatsen om den möjliga orsaken till explosionen. Det är kanske det som har fört dig till denna plattform. Om jag har rätt kommer du inte att bli besviken efter att ha läst det här inlägget. Här finns några av de potentiella orsakerna till en batteriexplosion. Dessa orsaker är inte uttömmande men kommer säkert att gå igenom ett par verkliga faktorer som kan vara ansvariga för denna hot.

Anpassat litiumjonbatteripaket 28

Anpassat litiumjonbatteripaket 28

Skyll det på litium
Det finns en betydande missuppfattning om brandexplosioner som orsakas av batterier. Vissa individer är snabba att skylla på sådana explosioner på litiumjonbatterier. De sprider felinformation genom att berätta för andra att alla litiumjonbatterier är osäkra för användning. Detta är osant av någon standard.
Om det var litiumbatterier som var inblandade i explosioner bör du undersöka orsaken bakom explosionen. I vissa fall skulle du märka att litiumjonbatteriet inte hade något att göra med händelsen. Det finns många scenarier som kan spela här. Min poäng är att du försöker upptäcka vad som exakt hände innan du bekräftade orsaken till explosionen.

Stäng inte ett felaktigt batteri
Bara för att det är en 48v 100ah Lifepo4 golfbilbatteri betyder inte att det inte kan vara felaktigt vid ett tillfälle. Felaktiga batterier är så verkliga som du kan anta. Ett litiumjonbatteri kan vara felaktigt av flera skäl. Men oavsett anledning måste du förstå att sådana batterier kan orsaka problem för användarna.
Så innan du klandrar någon eller något, bör du kontrollera om batteriet var felaktigt. Vänta faktiskt inte tills batteriet exploderar innan du börjar undersöka. En rutinkontroll är allt du behöver för att bekräfta detta. Kontrollera om batteriet uppvisar några egenskaper som är ovanliga.

Värme är dåligt för batterier
Värme är inte bra för någon batterityp. För att sätta det i ett sammanhang kan ett 48v 100ah Lifepo4 golfvagnbatteri vara mycket riskabelt när du använder det i en miljö där det finns för hög värme. För många batterityper kommer det bara att orsaka utarmning av elektrolyten och andra obehagliga egenskaper. Men för litiumjonbatterier skapar du en mycket riskabel situation.
Några av de batterier som har exploderat har länkats noggrant till den här funktionen. Det har förstört så många batterier. Låt inte det förstöra din innan du lär dig en lektion. Ett funktionellt batterihanteringssystem kan vara till stor hjälp här.

Säkerhetsmekanismen gått dåligt?
Detta är också en annan möjlig anledning till att ett batteri exploderar, särskilt när det är av litiumjonmodellen. Litiumjonbatterier som 48v 100ah Lifepo4 golfbilbatteri är unikt utformade på grund av saker som detta. De har en säkerhetsmekanism som hjälper till att kontrollera detta och säkerställer att batteriet aldrig får uppleva någonting som kan leda till explosion.
Därför, om den mekanismen går dåligt, kunde du redan ha föreställt dig vad som skulle följa. Att använda ett litiumjonbatteri som har en felaktig säkerhetsmekanism är som att arbeta med en tickande tidsbomb. Det är bara en tidsfråga innan den går av.
Så det bästa är att kontrollera ofta för att säkerställa att denna säkerhetsmekanism alltid är i gott skick. Du behöver inte räkna ut detta på egen hand. Det finns proffs som kan hjälpa till. På det sättet kan du veta när du ska bli av med ditt batteri.

Kortslutning kan också vara ansvarig
Explosioner händer snabbt när det finns ett lättantändligt ämne i närheten. Och något så litet som en gnista kan få explosionen igång. Så hur säker är du på att ditt batteri kanske inte är mottagligt för kortslutning av omgivande metallföremål? Om du behåller din 48v 100ah Lifepo4 golfbilbatteri på ett visst ställe och något kortsluter terminalerna, kan du ha problem.
Vissa människor tenderar att förbise denna funktion. Men det borde inte vara. Detta är lika viktigt som alla andra säkerhetsåtgärder. Se alltid till att du inte har några metallföremål nära batterierna där du förvarar dem. När du är 100% säker på att ditt batteri inte ligger nära sådana föremål där de förvaras, skulle du ha minskat alla möjliga risker för en brandexplosion med en betydande procentsats. Du kan tejpa terminalerna för att undvika risken för att detta inträffar.

En misslyckad cell kan orsaka förödelsen
Förutom alla anledningar som vi har nämnt finns det andra faktorer som kan få ditt batteri att explodera. En av dessa är en felaktig cell i batteriet. Även när du bara har en enda cell som inte fungerar i batteriet rekommenderas du att sluta använda det batteriet och kasta det på lämpligt sätt. Hur kan du identifiera en felande cell? Få avläsningarna med en hygrometer.
Om du fortsätter att använda ett batteri med en enda felaktig cell kan det sträcka sig till andra celler. Så småningom blir alla celler termiskt instabila. Vid den tiden kan allt hända. Så det är bäst att du förhindrar att detta händer genom att ta bort hela batteripaketet och skaffa ett byte.

Anpassat litiumjonbatteripaket 4

Anpassat litiumjonbatteripaket 4

Litiumbatterier är miljövänliga
Det är inte en dödsdom att använda litiumjonbatterier. De 48v 100ah Lifepo4 golfbilbatteri särskilt ett miljövänligt batteri. Du kan använda den så länge som möjligt utan att uppleva några faror. Här har det tydligt angetts att batterier exploderar av en anledning. De exploderar inte bara för att de har tillverkats av vissa producenter. Vi har pratat om hur många som ignorerar kortslutning och betalar det fula priset. Sluta sätta nycklar och metallföremål med dina små batterier i fickorna. Slutligen gör allt du kan för att undvika att förvara dina batterier på en plats där temperaturen är extremt hög.

Dela det här inlägget


en English
X