Kan ett 48v 400ah LiFePO4 golfvagnbatteri bli dåligt när det inte används?

Kan ett 48v 400ah LiFePO4 golfvagnbatteri bli dåligt när det inte används?

Kan ett 48v 400ah LiFePO4 golfvagnbatteri bli dåligt när det inte används?
Ett 48v 400ah LiFePO4-batteri som används i golfvagn har en stor fördel. Detta är det faktum att det kan vara mycket robust och hållbart. Faktum är att dessa batterier har utformats för att klara svåra förhållanden. Jämfört med en vanlig 48v 400ah litiumjonbatteri för golfbilar, de är ett mycket bättre alternativ. Dessutom är de ett säkrare alternativ att utforska bland andra batterier när det gäller frågan om explosion. Detta beror på hur kompakt de har strukturerats för att säkerställa att risken för att sådana problem uppstår minskas till sitt allra minsta.

Anpassat litiumjonbatteripaket 27

Anpassat litiumjonbatteripaket 27

Detta är den största förvirringen
Trots ovanstående fördelar med hög hållbarhet som LiFePO4-batterier har varit kända under åren, finns det användare som verkar vara förvirrade över några av deras funktioner och potentialer. Till exempel saknar de kunskap om vad som händer när ett LiFePO4-batteri kan gå dåligt när det inte används i en golfbil?

Detta inlägg kommer att titta på vad som kommer att hända i detalj. Det kommer att analysera vad som kan hända med a 48v 400ah LiFePO4 batteri för golfbilar när den inte används så ofta som förväntat. Observera att detta inlägg kommer att titta på LiFePO4-batterier som inte har använts under en period 1-3 månader. Läs mer om mer om detta mycket kontroversiella ämne nedan.

Kan de verkligen bli dåliga när de inte används?
Detta är en populär fråga som har ställts bland golfvagnägare genom åren. Det är ett enkelt svar som är ja 48v 400ah LiFePO4-batterier kan gå dåligt när de inte används. Det är mycket viktigt att notera att precis som andra typer av batterier på marknaden verkar LiFePO4-batterier ha liknande funktioner. Med andra ord förväntas de användas regelbundet för att förbli aktiva och 100% funktionella.

Det är sant att det finns LiFePO4-batterier som kan hålla i upp till 7 år innan byte krävs. Var dock medveten om att en sådan hög hållbarhetsnivå endast kan vara möjlig när den används regelbundet. Du dödar bara ett LiFePO4-batteri gradvis genom att inte använda det under en lång tid.

I värsta fall kan detta till och med påverka andra komponenter i din golfbil när de inte hanteras ordentligt. Precis som sagt ovan kan ditt batteri bli dåligt när det är idol i cirka 1-3 månader. Detta är en av de främsta anledningarna till att LiFePO4-batterier som används av vissa golfvagnägare inte håller länge innan de byts ut.

Vad kan man göra mot detta problem?
När det gäller att bevara ditt LiFePO4-batteri som används i en golfbil finns det några kraftfulla tips du kan använda. Detta hjälper till att säkerställa att den är i perfekt skick när din golfbil inte används. Några av dessa lösningar kommer att markeras nedan.

Laddar batteriet. Om ditt LiFePO4-batteri är dåligt på grund av bristande användning beror det inte på att golfvagnen inte körs runt. Istället beror det på att batteriet inte är aktivt. Det är därför du måste ta fram ett sätt att ladda det. En sådan situation kan bidra till att förhindra djup urladdning. Detta händer när ditt batteri inte har använts under en period på 1-3 månader.

I ett sådant scenario kommer dess kraft att rinna ut. LiFePO4-batterier är som Li-ion eller andra batterier som används i golfbilar när det gäller urladdning. Den enda skillnaden är att de jämförs med litiumjonbatterier inte laddas ur mycket snabbt när de är i tomgång. Det finns dock alltid en maktnivå som lämnar dem.

Det är därför som laddningen bör utföras med jämna mellanrum för att säkerställa att strömmen förblir på en rimlig nivå. Allt under detta kan åstadkomma djup urladdning, vilket är en situation där effektnivån tappas helt. Detta kan minska din livslängd 48v 400ah LiFePO4 batteri i stor utsträckning.

Viktiga punkter att notera är:
• Undvik djup urladdning under 20%
• LiFePO4-batterier laddas alltid ut även när de inte används
• Regelbunden laddning hjälper till att förlänga batteriets livslängd

Kör din golfbil. Det är sant att du inte planerar att använda din golfbil. Det är dock möjligt att köra den på kortare sträckor efter var 48-72 timme. Detta kan hjälpa till att säkerställa att batteriet är i de bästa förhållandena. Även om du inte planerar att köra en sådan golfbil är det också möjligt att starta motorn och låta den gå i cirka 30 minuter.

Detta är till och med ett av de enklaste sätten att bevara din livslängd 48v 400ah LiFePO4 batteri. Det är mindre stressande jämfört med det tidigare förslaget ovan där du måste ladda det då och då. Dessa kan göra att battericellerna förblir mycket aktiva.

Viktiga punkter att notera
• Se till att din golfbil körs för att täcka korta sträckor
• Låt motorn värmas i cirka 20-30 minuter

Koppla bort batteriet. Vet du att ett 48v 400ah LiFeP04-batteri som används i golfbilar kan skadas när det inte används och fortfarande får ansluta? Detta är ett stort problem som ägare av golfvagnar brukar uppleva. De låter sina batterier förbli anslutna även när sådana golfbilar är inaktiva i flera månader.

Med en sådan åtgärd kan din golfbil påverkas i stor utsträckning. Det är därför mycket viktigt att du ser till att batteriet har kopplats ur ordentligt. När detta har gjorts, förvara det på en säker och sval plats.

Anpassat litiumjonbatteripaket 4

Anpassat litiumjonbatteripaket 4

Slutsats
LiFePO4-batterier kan skadas när de inte används under lång tid i golfbilar. Därför rekommenderas det starkt att du ser till att din egen används regelbundet. Du kan dock anta de strategier som anges ovan om du planerar att inte använda en sådan golfbil under några månader.

För mer om 48v 400ah LiFePO4 golfbilbatterikan du besöka Kina litiumjon golfvagn batteritillverkare JB-batteri vid https://www.jbbatterychina.com/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X