Vilka är de vanligaste användningarna av skräddarsydda litiumjonbatterier

Vilka är de vanligaste användningarna av skräddarsydda litiumjonbatterier

Vilka är de vanligaste användningarna av skräddarsydda litiumjonbatterier
Litiumjon har blivit ett slagord i kraftindustrin idag.

Forskare började först utforska användningen av litiumjonkemier på 1970-talet, men det var först 1991 som det första kommersiella litiumjonbatteriet introducerades.

Sony Corporation tar æren för att ha gjort det.

Sedan dess, litiumjonbatteritillverkare har gjort betydande framsteg med nya kemikalier, vilket har ökat energitätheten och krympande batteristorlekar. Inte bara detta, med tanke på deras mångsidighet, litiumjonbatterier används i ett brett spektrum av branscher och applikationer.

Anpassat litiumjonbatteripaket 20

Anpassat litiumjonbatteripaket 20

Här diskuterar vi några av de vanliga tillämpningarna av litiumjonbatterier.
Strukturen för ett litiumjonbatteri
Ett litiumjonbatteripaket är vanligtvis en sammansättning med flera celler som består av flera sammanlänkade batterier.

Varje cell har fyra huvudkomponenter: den första är en katod eller positiv elektrod som matar litiumjonerna. Den andra är anoden eller den negativa elektroden. Generellt tillverkad av grafit lagrar anoden litiumjoner och styr strömmen genom en extern krets.

Den tredje är den flytande elektrolyten som stöder transporten av litiumjoner mellan katoden och anoden. Slutligen har litiumjonbatteriet också en separator som håller katoden och anoden isär.

Det finns olika varianter av ett litiumjonbatteri, med litiumkobalt, litiummanganoxid, litiumjärnfosfat, litiumnickelmangankobaltoxid, litiumnikkelkobaltaluminiumoxid och litiumtitanat är de populärt använda kemierna.

Litiumjonbatterier har fått erkännande av flera skäl: högre energitäthet, lägre självurladdningshastighet, lågt till minimalt underhåll och kompakta storlekar och lättviktsdesign.

Tillämpningar av ett litiumjonbatteri

Med tanke på deras många fördelar har litiumjonbatterier använts i stor utsträckning inom olika branscher.

De som de flesta av oss känner till är användningen av uppladdningsbara litiumjonbatterier som strömkällor i mobila enheter. Dessa inkluderar våra smartphones, surfplattor och bärbara datorer.

Uppladdningsbara litiumjonbatterier kan också användas som reservkraftsalternativ. Strömavbrott mitt i en operation kan få allvarliga konsekvenser. Till exempel kräver medicinsk utrustning en konstant strömförsörjning. Strömavbrott kan leda till enhetsfel eller dataförlust på grund av felaktig avstängning. Som back-up hjälper litiumjonbatterier att hålla maskinen i funktion eller åtminstone ge tillräckligt med ström för att stängas av ordentligt.

Som en bärbar energikälla kan laddningsbara litiumjonbatterier också användas för att driva fritidsfordon och golfbilar. Med en anständig livslängd och en god mängd energi i varje laddningscykel kan du vara säker på tillförlitlig kraft oavsett om du funderar på en semester i naturen eller ett golfspel med vänner.

litiumjon golfbil batterikonvertering

litiumjon golfbil batterikonvertering

Även på många marina fordon - båtar, bogserbåtar och motorbåtar, ersätter litiumjonbatterier blybatterier och bensin. Batteriets lätta viktprofil kan vara en stor fördel när du är ute på vattnet. Förutom de ovan nämnda användningarna finns det en ökande användning av litiumjonbatterier för solenergilagring.

JB Battery, det ledande Kina anpassad litiumjonbatteritillverkare ger långvariga batterier som är lämpliga för olika applikationer.

Dela det här inlägget


en English
X