Skillnaden mellan 26650 litiumjonbatteri och 18650 litiumjonbatteri

Skillnaden mellan 26650 litiumjonbatteri och 18650 litiumjonbatteri

Skillnaden mellan 26650 litiumjonbatteri och 18650 litiumjonbatteri

När du har en enhet vill du alltid ha det bästa av den. Detta bestäms ofta av vilken typ av batteri du får. Batterikapaciteten räcker långt för att säkerställa att din enhet fungerar som bäst.

Tillverkare av 80 volt litiumjongaffeltruckbatteri

Tillverkare av 80 volt litiumjongaffeltruckbatteri

26650 batterier
Batteriet 26650 har mycket att erbjuda. Detta är en uppladdningsbar litiumjonbatteri. På grund av den låga urladdningshastigheten och stora kapaciteten är det det bästa valet för prylar som använder mycket energi. Batterierna har också en lång livslängd.

Batterierna är säkra och effektiva trots att de genererar energi med hög kapacitet. Därför är detta ett bra val för LED-fickor som är kraftigt strömförsörjda. En av de mest intressanta sakerna är att batterierna 26650 och 18650 har väldigt många likheter i egenskaper. Detta gör det så svårt att skilja dem åt och lyfta fram deras unika egenskaper och användningsområden. Men med det sagt, skiljer vissa funktioner dem åt.

18650 batterier
Denna typ av litiumjonbatteri har 18 mm gånger 65 mm dimensioner. Detta gör den större än AA-batterier. Batteriet avger 3.2-3.7 volt och har vanligtvis en kapacitet på mellan 2600mAh och 3500mAh. Det är ett högeffektsbatteri designat för att generera en hög ström och hög spänning för att möta kraven på en enhet. Den har en kvalitet som gör det möjligt att tömmas samtidigt som den har kapacitet att laddas helt. Detta är inte bra för batteriets livslängd eftersom det kan påverka dess prestanda.

Skillnader
För att skilja mellan 26650 och 18650 finns det några kriterier som kan användas. Några av dessa är:

• Storlek: diametern på 18650 är 18 mm gånger 65 mm, vilket motsvarar diameter respektive längd. 0:an representerar den cylindriska formen den bär. För 26650 representerar 26 dess 26 mm diameter, längden representeras av 65 mm och 0 är batteriets cylindriska form. I jämförelse är diametern på den senare större.

• Kapacitet: kapaciteten för ett 18650-batteri ligger på mellan 1200mAh. Den senare har en större kapacitet som ligger på 5200mAh.

• Spänning: cellspänningen kan också hjälpa oss att veta skillnaden mellan de två batterierna. Detta beror på batterimaterialet. Spänningen för a litiumjonfosfatbatteri är 3.2V. För ett ternärt litiumbatteri ligger spänningen på 3.7V.

• Ladda och ladda ur: kapaciteten hos ett batteri avgör hur länge det kommer att hålla. Det vill säga att om ett batteri har en högre kapacitet så håller det längre. Om batteriet har kortare kapacitet räcker det kortare tid. Med detta sagt har 26650 litiumbatterier vanligtvis en mycket högre urladdningskapacitet än 18650.

• Kostnad: batteri priserna brukar variera. Däremot kostar 26650 batterier mer i det här fallet.

• Prestanda: ett batteris prestanda är kopplat till dess kapacitet. I detta avseende presterar 26650-batteriet bättre än 18650-batteriet. Kapaciteten är större och den håller länge.

• Användning: båda batterierna kan användas i ett brett spektrum av tillämpningar. Detta inkluderar energilagringsstationer, elverktygsbatterier, lampbatterier, solcellslagring, elcyklar och kraftfulla litiumbatterier. Alternativet 18650 kan dock hantera fler applikationer eftersom det är ett standardiserat och moget cylindriskt batteri.

Litiumjonbatterier för AGV-robot med automatiskt guidad fordon

Litiumjonbatterier för AGV-robot med automatiskt guidad fordon

På JB Battery har vi ett brett utbud av batterier som kan användas i flera applikationer. Vi arbetar alltid med forskning och utveckling för att förbättra våra produkter och erbjuda de mest överlägsna alternativen till våra kunder.

För mer om skillnaden mellan 26650 litiumjonbatteri och 18650 litiumjonbatteri, kan du besöka JB Battery China på https://www.lifepo4golfcartbattery.com/tag/26650-vs-18650-rechargeable-battery/ för mer info.

Dela det här inlägget


en English
X