Ternärt litiumbatteripaket vs litiumjärnfosfatbatteripaket, vilken är den bästa designen för din fabrik?

Ternärt litiumbatteripaket vs litiumjärnfosfatbatteripaket, vilken är den bästa designen för din fabrik?

Även om inhemska subventioner för nya energibilar har börjat minska, har konsumenter börjat acceptera populariteten hos nya energibilar på grund av den allt mer omfattande infrastrukturen och det växande antalet alternativa modeller. Som kraftkälla för elektriska fordon är uthållighet, laddning och urladdning av elektriska fordon också nära relaterade till batteriets prestanda.

För närvarande är hushållsbatterier huvudsakligen uppdelade i två fraktioner, enligt skillnaden mellan katodmaterial är de uppdelade i litiumjärnfosfatfraktion och ternär materialfraktion. Även om båda tillhör sekundära batterier och kan användas upprepade gånger för laddning och urladdning, på grund av materialskillnaden, är prestandan som återspeglas i den slutliga användningsnivån helt annorlunda.

Ternärt material eller litiumjärnfosfat?

Det så kallade litiumjärnfosfatbatteriet avser litiumjonbatteri som använder litiumjärnfosfat som katodmaterial. Denna typ av batteri kännetecknas av frånvaron av ädelmetallelement (som kobolt, etc.). I praktisk användning har litiumjärnfosfatbatterier fördelarna med hög temperaturbeständighet, säkerhet och stabilitet, lågt pris och bättre cykelprestanda.

Ternära litiumbatterier är litiumbatterier som använder litium nickel kobolt manganat som katodmaterial och grafit som negativt material. Till skillnad från litiumjärnfosfat har ternära litiumbatterier högspänningsplattformar, vilket innebär att den specifika energin och kraften hos ternära litiumbatterier är högre under samma volym eller vikt. Dessutom har ternära litiumbatterier stora fördelar när det gäller laddning med hög hastighet och motstånd mot låg temperatur. När det gäller batterier ensamma finns det inget som heter vem som är bättre och vem som är sämre. Används endast för faktisk användning av scenarier, ternära litiumbatterier än litiumjärnfosfatbatterier, mer lämpliga för nuvarande och framtida elektriska hushållsfordon. Ternära materialbatterier är mer lämpliga för personbilar

Urladdningsprestanda vid låg temperatur är bättre

Kina har ett stort territorium och ett komplext klimat. Temperaturvariationerna från de nordligaste tre nordöstra provinserna till de sydligaste öarna i Hainan är mycket rika. Ta Peking som ett exempel, som huvudmarknad för elektriska fordon är Pekings högsta temperatur på sommaren cirka 40 grader Celsius, medan det på vintern håller cirka 16 grader under noll eller till och med lägre. Ett sådant temperaturintervall är uppenbarligen lämpligt för ternära litiumbatterier med bättre kryogenprestanda. Litiumjärnfosfatbatterierna, som fokuserar på hög temperaturbeständighet, kommer att se svaga ut på vintern i Peking. ”Relativ 25 C-kapacitet” avser förhållandet mellan urladdningskapacitet vid olika temperaturer och vid 25 C. Detta värde kan korrekt återspegla nedgången i batteriets livslängd vid olika temperaturer. Ju närmare 100% desto bättre är batteriets prestanda.

Som framgår av figuren ovan är urladdningskapaciteten för de två typerna av batterier nästan densamma när temperaturen är 25 vid 55 och 25 vid normal temperatur. Men vid minus 20 C har ternärt litiumbatteri uppenbara fördelar jämfört med litiumjärnfosfatbatteri.

Högre energitäthet

Enligt informationen från Bike Battery, det ledande företaget med 18650 cylindriska batterier med ternära material i Kina, har energidensiteten för 18650 batterier nått 232Wh / kg, vilket kommer att ökas ytterligare till 293Wh / kg i framtiden. Däremot är den nuvarande inhemska vanliga litiumjärnfosfatbatteriets energitäthet bara cirka 150 Wh / kg, enligt analysen av inhemska batteriindustrins experter, under de närmaste åren kan energitätheten hos litiumjärnfosfatbatteri nå 300 Wh / kg är mycket osannolikt.

Till skillnad från stora elbussar är rymden alltid den första prioriteten för hushållselektriska fordon. Litiumjärnfosfatbatterier med lägre energitäthet kommer att uppta mindre utrymme i originalbilen, och på grund av den tyngre kvaliteten kommer även urladdningstiden vid användning att påverkas kraftigt. Relativt sett hög energitäthet litiumjonbatterier löser inte bara viktproblemet utan sparar också plats för familjebilar. Laddningseffektiviteten är högre

Förutom uthålligheten är laddning också en viktig del av den faktiska användningen av elfordon och litiumjonbatterier har stora fördelar jämfört med litiumjärnfosfatbatterier när det gäller laddningseffektivitet.

För närvarande är det vanliga laddningsläget på marknaden konstant ström och konstant spänningsladdning. Generellt används konstantströmsladdning i början av laddningen. Vid den här tiden är strömmen större och laddningseffektiviteten relativt högre. När spänningen når ett visst värde sänks strömmen och laddningen ändras till konstant spänning, vilket kan göra batteriet mer fullt. I denna process kallas förhållandet mellan konstant strömladdningskapacitet och total batterikapacitet konstant strömförhållande. Det är nyckelvärdet för att mäta laddningseffektiviteten för en grupp batterier under laddning. Ju större procentandel är, desto högre laddning är i konstantströmskedet, vilket visar att batteriet är mer effektivt.

Det framgår av tabellen att det inte finns någon uppenbar skillnad i konstant strömförhållande mellan ternär litiumbatterier och litiumjärnfosfatbatterier vid laddning under 10 ° C. Vid laddning över 10 ° C minskar det konstanta strömförhållandet för litiumjärnfosfatbatterier snabbt och laddningseffektiviteten minskar snabbt.

Cykliskt liv garanteras

För inhemska fordon överskrider den nominella livslängden för ternära material och litiumjärnfosfatbatterier långt ifrån den faktiska användarens vanor, så att livslängden kan garanteras helt.

Om man tar det nuvarande 18650-batteriet av cykelbatteri med hög kapacitet som ett exempel, efter 1000 laddnings- och urladdningscykler, kan batteriets kapacitet fortfarande bibehållas vid de första 90%.

Eftersom författaren själv också är en elbilsägare, bara den kallaste vintern under hela året, kan frekvent varm luft laddas på två dagar, resten av tiden.

För mer information om olika kunskaper om batterier kan du besöka anpassad litiumjonbatteripaketstillverkare från Kina at http://www.lithiumbatterychina.com

Om Huizhou JB Battery Technology Limited

Huizhou JB Battery Technology Limited, som grundades i maj 2008, är en Kina-baserad professionell tillverkare och erbjuder ett brett utbud of batterityper för kunder. Företagets produkter inkluderar PDA-batterier, GPS-batterier, mobiltelefonbatterier, MP3 / MP4-batterier, digitalkamerabatterier, laptopbatterier, surfplattor, fjärrkontrollbatterier, streckkodsläsarbatterier, walkie-talkie-batterier, tvåvägsradiobatterier, sladdlösa telefonbatterier, serverbatterier, blixtljusbatterier, LED-lampor Batterier, skrivarbatterier, hörlursbatterier, RC-leksaksbatterier, betalterminalbatterier, elverktygsbatterier, datorbatterier, medicintekniska batterier, nödbatterier och laddare etc.

 

För produktförfrågningar

Kontakt: Person: David Liu

Företag: Huizhou JB Battery Technology Limited

e-post: [e-postskyddad]

webbplats: http://www.lithiumbatterychina.com/

Dela det här inlägget


en English
X